Over ons

Trainingsbureau Van Oorschot & Van der Zee bestaat sinds 2015 en richt zich met name op kinderen en ouders in complexe scheidingen. Het aantal vechtscheidingen neemt toe. De communicatie in dat soort situaties staat onder druk. Er zijn diverse belangen (ouders, kinderen en nieuwe partners) en vaak hoge verwachtingen die vervuld moeten worden.

We zijn het bureau gestart om via training en coaching in die situaties oplossingen te bieden, vanuit de ervaringen en deskundigheid die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld.

In onze workshops bieden we professionals op een effectieve en ondersteunende manier vaardigheden aan. Deze zijn gericht op het praten met kinderen en om ouders het onderscheid te laten zien tussen hun rol als ex-partners en hun rol als ouders.

De trainers

Marjan van der Zee

Marjan is orthopedagoog met als specialisatie problematische opvoedingssituaties. Eerder werkte zij als gedragsdeskundig onderzoeker bij het ABJ (nu FORA) waar zij vooral forensische diagnostiek deed maar ook omgangsregelingen begeleidde. Sinds 1998 werkt zij bij de Raad voor de Kinderbescherming als gedragsdeskundige. Marjan is ook GZ-psycholoog en gecertificeerd trainer. Zij verzorgt ook bij de Raad regelmatig trainingen en opleidingen.
nicolettevanoorschot

Nicoline van Oorschot

Nicoline is sinds 25 jaar als raadsonderzoeker werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming. Zij zet zich in het bijzonder in op de meer complexe beschermingszaken en gezag- en omgangszaken. Daarnaast is zij drie dagen per week werkzaam als zittingsvertegenwoordiger op de rechtbank voor alle zaken waar kinderen bij betrokken zijn. Zij is tevens opgeleid in de systeem– en familieopstellingen en gebruikt deze systemische invalshoek veel in haar werk. Zij heeft ervaring als mentor, trainer en als voorlichter.